Lisas rågscones




Klassiska scones här bakade på rågmjöl och rågsikt istället och smaksatta med blåbär. Men de kan smaksättas med vad som helst och är lika goda med som utan bär. Receptet nedan räcker till 4 bullar eller 1 kaka för 2 pers. Vill man göra dem magrare går det bra att byta ut hälften av smöret mot 1/2 dl gräddfil eller yoghurt istället!

1 dl rågmjöl
2,5 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1,5 dl mjölk

Blanda ihop alla ingredienser och en eventuell smaksättare i valfri mängd, tex lingon, blåbär, russin, nötter. 
vill du smaksätta med bär kan det vara bra att knåda in dessa sist och att använda frysta bär för att undvika att allt bara blir en sörja och att alla bären mosas.
Forma till 4 bullar eller 1 större platt kaka och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ungefär 15 minuter eller tills ytan fått en fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0