Lyxig vardagsmiddag - Perfekt i matlådan!

Kyckling med pasta och spenat

3 kycklingfileer
2 gula lökar
svamp efter behag
1 vitlöksklyfta
1-1,5 dl grädde/mellangrädde
1 dl torrt vitt vin (kan bytas ut mot en god vinäger eller pressad citron)
1 liten påse riven västerbottenost
140 gram babyspenat/färsk bladspenat
pasta penne till ungefär 4-5 personer

Koka pastan nästan klar, den ska koka färdigt i grädden sedan.
Bryn kyckling, lök och svamp och häll på vinet. Låt det koka in en liten stund och häll därefter på grädden. jag brukar även ha en liten klick creme fraiche. Låt det koka ihop sig en liten stund och häll därefter i pastan.
Låt allt koka tills det tjocknar och vätskan kokat in i pastan. rör ner spenat och ost och lägg allt i en ugnssäker form och kör i mitten av ugnen på 225 grader tills ytan fått en fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0