Pasta med karré, ruccola och valnötter
Denna maträtt är perfekt att göra om man får överbliven karre, file eller annat gott stekt kött.
Du behöver
1-2 msk soya
1/2 pressad citron
1 dl sweet chilisås (thai)
2 skivor benfri karre skuren i tärningar
Pasta penne för 2 personer
1 påse ruccola
1-2 msk matgrädde
1-2 msk creme fraiche
salt och peppar
hackade valnötter
Börja med att steka upp köttet i lite smör så att det får en fin stekyta, rör ihop soya, citron och sweet chilisås till en marinad och häll över köttet, rör om ordentligt och låt stå tills köttet "karamelliserats".
Koka pastan, och häll av vattnet och rör i ruccola, kött, creme fraiche och grädde. Rör en stund så att vätskan går in och toppa med hackade valnötter.
Funkar utmärkt att ha med sig i matlådan.
Kommentarer
Trackback